Skrivkreativs författare

Här får ni veta lite mer om mig och min dröm att bli författare. 

[catch-breadcrumb]
Författare Lovisa Ramsén Skrivkreativ

Drömmen om att bli författare

Jag är precis som du en berättare som alltid drömt om att skriva en bok och bli författare. och skriva en bok. Min bakgrund har jag inom film och tv-branchen där jag jobbat i över 10 år men mitt hjärta har alltid funnits i litteraturen. Drömmen om att skriva en bok kom tidigt, redan när jag var 8 år. 

Alla måste börja någonstans

I skolan blev jag placerad i gruppen med barn som hade läs- och skrivsvårigheter. Jag förstod inte varför jag skulle va i gruppen med de “dåliga” min fantasi var oändlig och mina berättelser fängslande. Visst jag stavade som en kratta men att skriva är mer än att stava rätt.

Att berätta är det som driver mig

Att berätta är att ge läsaren en upplevelse. Att skriva bra kan man lära sig. Viljan att förmedla en historia är det viktigaste. Det gäller att man är nyfiken och vill utvecklas. Att skriva en bok är inte något magiskt man bara kan utan en färdighet du kan lära dig och det finns hjälp på vägen till målet att skriva en bok.

Vägen till att bli författare

Med alldeles för många första utkast liggande i byrålådan bestämde jag mig för att ta tag i mitt skrivande på allvar. Det var dags för mig att lära mig vad som behövs för att skriva en bok med en fungerade berättelse som folk vill läsa och förlagen vill ge ut.

idéutveckling bli författare skrivkreativ.

Du kan också lyckas med din skrivdröm

Det är mycket att tänka på när man skriver en bok. Allt från karaktärsutveckling till att fånga läsaren med en spännande handling utan logiska luckor. Ju mer man lär sig desto mer vill man fördjupa sig i bokens alla byggstenar.

 

Kunskapen jag har lärt mig om skriv-hantverket vill jag nu dela med dig. Att skriva en bok är inte lätt men genom att ta det metodiskt och arbeta steg för steg så kan du lyckas gå från en första idé till en färdig bok. Låt oss skriva och inspireras av varandra och nå författardrömmen tillsammans.

 

/ Lovisa Ramsén